Opis
Omega 3 + D3 4000 IU
Codzienna dawka niezbędnych kwasów tłuszczowych i „witaminy słońca”
KWASY TŁUSZCZOWE OMEGA-3
Kwasy omega-3 stanowią naturalny materiał budulcowy dla organizmu. Posiadają szerokie spektrum właściwości, a ponieważ organizm nie jest w stanie wytworzyć ich samodzielnie, należy je pozyskiwać z diety1. Trzy najważniejsze typy to ALA (kwas alfa-linolenowy), DHA (kwas dokozaheksaenowy) i EPA (kwas eikozapentaenowy). ALA występuje głównie w roślinach i jest najpowszechniejszym kwasem omega-3 dostępnym w diecie2.
Źródła EPA i DHA w pożywieniu są mocno ograniczone
Kwasy te znajdują się głównie w tłuszczu ryb i zwierząt morskich. Przyczyniają się one do prawidłowego funkcjonowania serca, natomiast sam DHA jest również odpowiedzialny za prawidłowe funkcjonowanie mózgu i wzroku3.
EPA znajduje się głównie w produktach pochodzenia zwierzęcego, takich jak tłuste ryby i pozyskiwany z nich olej rybny. Zawierają go także niektóre mikroalgi4.
DHA to najważniejszy kwas tłuszczowy omega-3 w organizmie. Jest kluczowym elementem strukturalnym mózgu, siatkówki oczu i wielu innych części ciała3. Podobnie jak EPA, występuje on głównie w produktach pochodzenia zwierzęcego, takich jak tłuste ryby i olej rybny, a także mięso, jaja i nabiał ze zwierząt karmionych trawą.
“WITAMINA SŁOŃCA”
Witamina D3 to suplementacyjny odpowiednik produkowanej przez skórę witaminy D, której poziom w organizmie uzależniony jest od dziennej ekspozycji na światło słoneczne. Dostarczenie wystarczającej ilości witaminy D jest ważne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju kości oraz zębów, a także dla poprawy funkcjonowania układu odpornościowego5.
Ilość witaminy D wytwarzana przez skórę zależy od wielu czynników, w tym pory dnia, pory roku, szerokości geograficznej i pigmentacji skóry. W zależności od miejsca zamieszkania i stylu życia produkcja witaminy D w organizmie może się zmniejszyć, lub całkowicie zanikać w miesiącach zimowych6.
Prawidłowy poziom witaminy D w oragnizmie:
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
- przyczynia się do zdrowych kości i zębów
- wpływa na utrzymanie prawidłowego poziomu wapnia we krwi
EPA i DHA należące do kwasów omega-3 przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca (korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250ml EPA i DHA dziennie).
Skład
Skład: olej rybi z dziko żyjącejh sardeli peruwiańskiej (Engraulis ringens) standaryzowany na zawartość 35% EPA (kwas eikozapentaenowy) i 25% DHA (kwas dokozaheksaenowy), cholekalcyferol (witamina D3).Skład kapsułki: żelatyna wołowa, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol.
Zawartość w 1 kapsułce
Witamina D3 100 µg 2000% RWS
Olej rybi 1000 mg
- w tym EPA (35%) 350 mg
- w tym DHA (25%) 250 mg
Suplementy YANGO produkowane są z zachowaniem najwyższych rygorów kontroli jakości. YANGO dba o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów.
Informacja alergiczna:
Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2022/04/27/SD/244CF5
Sposób użycia
Zalecany sposób użycia: Jedna kapsułka dziennie. Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody wraz z posiłkiem po posiłku.
Przechowywanie: w temperaturze pokojowej w zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed światłem.
Środki ostrożności: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Suplement diety przeznaczony jest dla osób zdrowych powyżej 75 r.ż.
Koszty dostawy
Inne
Omega 3 + D3 4000 IU 60 kaps.
towar niedostępny
-
zapytaj o produkt
-
poleć znajomemu
-
Masz jakieś pytania?
Skontaktuj się z nami
698001023
Opis
Omega 3 + D3 4000 IU
Codzienna dawka niezbędnych kwasów tłuszczowych i „witaminy słońca”
KWASY TŁUSZCZOWE OMEGA-3
Kwasy omega-3 stanowią naturalny materiał budulcowy dla organizmu. Posiadają szerokie spektrum właściwości, a ponieważ organizm nie jest w stanie wytworzyć ich samodzielnie, należy je pozyskiwać z diety1. Trzy najważniejsze typy to ALA (kwas alfa-linolenowy), DHA (kwas dokozaheksaenowy) i EPA (kwas eikozapentaenowy). ALA występuje głównie w roślinach i jest najpowszechniejszym kwasem omega-3 dostępnym w diecie2.
Źródła EPA i DHA w pożywieniu są mocno ograniczone
Kwasy te znajdują się głównie w tłuszczu ryb i zwierząt morskich. Przyczyniają się one do prawidłowego funkcjonowania serca, natomiast sam DHA jest również odpowiedzialny za prawidłowe funkcjonowanie mózgu i wzroku3.
EPA znajduje się głównie w produktach pochodzenia zwierzęcego, takich jak tłuste ryby i pozyskiwany z nich olej rybny. Zawierają go także niektóre mikroalgi4.
DHA to najważniejszy kwas tłuszczowy omega-3 w organizmie. Jest kluczowym elementem strukturalnym mózgu, siatkówki oczu i wielu innych części ciała3. Podobnie jak EPA, występuje on głównie w produktach pochodzenia zwierzęcego, takich jak tłuste ryby i olej rybny, a także mięso, jaja i nabiał ze zwierząt karmionych trawą.
“WITAMINA SŁOŃCA”
Witamina D3 to suplementacyjny odpowiednik produkowanej przez skórę witaminy D, której poziom w organizmie uzależniony jest od dziennej ekspozycji na światło słoneczne. Dostarczenie wystarczającej ilości witaminy D jest ważne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju kości oraz zębów, a także dla poprawy funkcjonowania układu odpornościowego5.
Ilość witaminy D wytwarzana przez skórę zależy od wielu czynników, w tym pory dnia, pory roku, szerokości geograficznej i pigmentacji skóry. W zależności od miejsca zamieszkania i stylu życia produkcja witaminy D w organizmie może się zmniejszyć, lub całkowicie zanikać w miesiącach zimowych6.
Prawidłowy poziom witaminy D w oragnizmie:
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
- przyczynia się do zdrowych kości i zębów
- wpływa na utrzymanie prawidłowego poziomu wapnia we krwi
EPA i DHA należące do kwasów omega-3 przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca (korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250ml EPA i DHA dziennie).
Skład
Skład: olej rybi z dziko żyjącejh sardeli peruwiańskiej (Engraulis ringens) standaryzowany na zawartość 35% EPA (kwas eikozapentaenowy) i 25% DHA (kwas dokozaheksaenowy), cholekalcyferol (witamina D3).Skład kapsułki: żelatyna wołowa, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol.
Zawartość w 1 kapsułce
Witamina D3 100 µg 2000% RWS
Olej rybi 1000 mg
- w tym EPA (35%) 350 mg
- w tym DHA (25%) 250 mg
Suplementy YANGO produkowane są z zachowaniem najwyższych rygorów kontroli jakości. YANGO dba o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów.
Informacja alergiczna:
Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2022/04/27/SD/244CF5
Sposób użycia
Zalecany sposób użycia: Jedna kapsułka dziennie. Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody wraz z posiłkiem po posiłku.
Przechowywanie: w temperaturze pokojowej w zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed światłem.
Środki ostrożności: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Suplement diety przeznaczony jest dla osób zdrowych powyżej 75 r.ż.