Opis
Stosowanie koncentratu probiotycznego Joy Day Cardio Up wpływa korzystnie na utrzymanie równowagi mikrobioty jelitowej. Ponadto bakterie probiotyczne w połączeniu z ekstraktem z buraka wspierają pracę układu krwionośnego.
Zalety
- najbardziej naturalny probiotyk na rynku
- zawiera żywe i witalne bakterie probiotyczne
- 15 rekomendowanych szczepów bakterii probiotycznych
- 300 mln bakterii probiotycznych w dziennej porcji
- probiotyk w formie płynnej 500 ml
- 20% ekstraktu z ekologicznych z surowców roślinnych w tym buraka i dzikiej róży
Dlaczego warto stosować ?
- bakterie probiotyczne obecne w produkcie dbają o równowagę mikrobiologiczną jelit
- chronią przed bakteriami i grzybami chorobotwórczymi
- zawiera cenne dla zdrowia metabolity bakterii probiotycznych -postbiotyki
- zapobiega występowaniu zaburzeń jelitowych – dysbiozy
- wpływa korzystnie na stan kosmków jelitowych stanowi bogactwo biologicznie czynnych substancji zawartych w ekstrakcie roślinnym
- stanowi bogactwo biologicznie czynnych substancji zawartych w ekstrakcie roślinnym z buraka
- ułatwia usuwanie toksycznych metabolitów wraz z moczem
- poprawia odporność
Skład
Produkt nie zawiera żadnych syntetycznych substancji takich jak barwniki, sztuczne słodziki, konserwanty, spulchniacze, antyzbrylacze itp, które mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Nasi eksperci w dziedzinie mikroorganizmów opracowali nowoczesną metodę produkcji, która jest przyjazna dla środowiska i pozwala wyeliminować wszystkie sztuczne składniki. Zawdzięczamy im 100% naturalny i ekologiczny produkt, którego jedynym konserwantem są korzystne dla zdrowia substancje postbiotyczne. Zaliczamy do nich: przeciwutleniacze, kwasy organiczne, bakteriocyny, które zostały pozyskane na drodze mikrobiologicznej. Koncentrat napoju probiotycznego Joy Day Burak uzyskuje się w naturalnym procesie fermentacji z wykorzystaniem żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w tym:
Składniki: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y, L. casei 101/37.
Co więcej, w efekcie tego procesu uzyskuje się ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców (20%) [korzenia buraka czerwonego (60%), owoców dzikiej róży (25%), naci pietruszki (10%), kopru (5%)].
Koncentrat probiotyczny Joy Day Burak Cardio Up zalecany jest jako element codziennej zrównoważonej diety. Mogą go stosować zarówno osoby dorosłe, starsze jak i dzieci powyżej 3 roku życia. W dodatku nadaje się do spożycia dla wegan, diabetyków oraz ludzi nietolerujących glutenu i laktozy. Z uwagi na ekstrakt z buraka polecamy szczególnie tym, którzy chcą wspomóc układ krwionośny.
Sposób użycia
Zalecany sposób użycia:
Dorośli i osoby starsze: 10-15 ml 3x dziennie, rozcieńczone w dowolnym chłodnym napoju z wykluczeniem napojów alkoholowych.
Dzieci powyżej 3 roku życia: 5-10 ml 3x dziennie, rozcieńczone w dowolnym chłodnym napoju z szczególnym wykluczeniem napojów alkoholowych.
Z uwagi na nieprzetworzoną formę bakterii oraz niezwykłą witalność zaleca się przyjmowanie produktu w czasie posiłków. Zapewni to dobre podłoże do ich rozwoju i ułatwi transport do jelita grubego. Idealnie jeśli posiłki będą zawierały warzywa, owoce i produkty zbożowe, ponieważ są doskonałym prebiotykiem – pożywką dla bakterii probiotycznych. Warto pamiętać aby przed użyciem wstrząsnąć.
Przechowywanie: Probiotyk należy przechowywać w przyciemnionym i suchym miejscu. Zamknięty może stać w temperaturze pokojowej ale po otwarciu najlepiej w lodówce. Od momentu otwarcia optymalny czas do spożycia nie powinien przekraczać 30 dni. Należy pamiętać aby po każdym użyciu dokładnie zakręcić butelkę. W między czasie może pojawić się osad na dnie butelki, nalot “białego grzybka” oraz wzmożona kwasowość ale jest to naturalny efekt fermentacji.
Koszty dostawy
Inne
Koncentrat probiotyczny Joy Day – Burak Cardio Up
towar niedostępny
-
zapytaj o produkt
-
poleć znajomemu
-
Masz jakieś pytania?
Skontaktuj się z nami
698001023
Opis
Stosowanie koncentratu probiotycznego Joy Day Cardio Up wpływa korzystnie na utrzymanie równowagi mikrobioty jelitowej. Ponadto bakterie probiotyczne w połączeniu z ekstraktem z buraka wspierają pracę układu krwionośnego.
Zalety
- najbardziej naturalny probiotyk na rynku
- zawiera żywe i witalne bakterie probiotyczne
- 15 rekomendowanych szczepów bakterii probiotycznych
- 300 mln bakterii probiotycznych w dziennej porcji
- probiotyk w formie płynnej 500 ml
- 20% ekstraktu z ekologicznych z surowców roślinnych w tym buraka i dzikiej róży
Dlaczego warto stosować ?
- bakterie probiotyczne obecne w produkcie dbają o równowagę mikrobiologiczną jelit
- chronią przed bakteriami i grzybami chorobotwórczymi
- zawiera cenne dla zdrowia metabolity bakterii probiotycznych -postbiotyki
- zapobiega występowaniu zaburzeń jelitowych – dysbiozy
- wpływa korzystnie na stan kosmków jelitowych stanowi bogactwo biologicznie czynnych substancji zawartych w ekstrakcie roślinnym
- stanowi bogactwo biologicznie czynnych substancji zawartych w ekstrakcie roślinnym z buraka
- ułatwia usuwanie toksycznych metabolitów wraz z moczem
- poprawia odporność
Skład
Produkt nie zawiera żadnych syntetycznych substancji takich jak barwniki, sztuczne słodziki, konserwanty, spulchniacze, antyzbrylacze itp, które mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Nasi eksperci w dziedzinie mikroorganizmów opracowali nowoczesną metodę produkcji, która jest przyjazna dla środowiska i pozwala wyeliminować wszystkie sztuczne składniki. Zawdzięczamy im 100% naturalny i ekologiczny produkt, którego jedynym konserwantem są korzystne dla zdrowia substancje postbiotyczne. Zaliczamy do nich: przeciwutleniacze, kwasy organiczne, bakteriocyny, które zostały pozyskane na drodze mikrobiologicznej. Koncentrat napoju probiotycznego Joy Day Burak uzyskuje się w naturalnym procesie fermentacji z wykorzystaniem żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w tym:
Składniki: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y, L. casei 101/37.
Co więcej, w efekcie tego procesu uzyskuje się ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców (20%) [korzenia buraka czerwonego (60%), owoców dzikiej róży (25%), naci pietruszki (10%), kopru (5%)].
Koncentrat probiotyczny Joy Day Burak Cardio Up zalecany jest jako element codziennej zrównoważonej diety. Mogą go stosować zarówno osoby dorosłe, starsze jak i dzieci powyżej 3 roku życia. W dodatku nadaje się do spożycia dla wegan, diabetyków oraz ludzi nietolerujących glutenu i laktozy. Z uwagi na ekstrakt z buraka polecamy szczególnie tym, którzy chcą wspomóc układ krwionośny.
Sposób użycia
Zalecany sposób użycia:
Dorośli i osoby starsze: 10-15 ml 3x dziennie, rozcieńczone w dowolnym chłodnym napoju z wykluczeniem napojów alkoholowych.
Dzieci powyżej 3 roku życia: 5-10 ml 3x dziennie, rozcieńczone w dowolnym chłodnym napoju z szczególnym wykluczeniem napojów alkoholowych.
Z uwagi na nieprzetworzoną formę bakterii oraz niezwykłą witalność zaleca się przyjmowanie produktu w czasie posiłków. Zapewni to dobre podłoże do ich rozwoju i ułatwi transport do jelita grubego. Idealnie jeśli posiłki będą zawierały warzywa, owoce i produkty zbożowe, ponieważ są doskonałym prebiotykiem – pożywką dla bakterii probiotycznych. Warto pamiętać aby przed użyciem wstrząsnąć.
Przechowywanie: Probiotyk należy przechowywać w przyciemnionym i suchym miejscu. Zamknięty może stać w temperaturze pokojowej ale po otwarciu najlepiej w lodówce. Od momentu otwarcia optymalny czas do spożycia nie powinien przekraczać 30 dni. Należy pamiętać aby po każdym użyciu dokładnie zakręcić butelkę. W między czasie może pojawić się osad na dnie butelki, nalot “białego grzybka” oraz wzmożona kwasowość ale jest to naturalny efekt fermentacji.